Luchtfoto’s en –video’s maken het verschil

Prachtige dronebeelden door DroneVenture.nl

Als je er op let dan zie je dat bij enorm veel tv-programma’s luchtopnames worden gemaakt. De meeste daarvan zijn gemaakt met een drone. Een drone biedt ongekende nieuwe mogelijkheden en geeft een extra dimensie aan je beelden of productie. Het laat situaties zien vanuit een ander perspectief.

Daarbij gaat het niet alleen om hoogte maar ook om het naadloos volgen van mensen of objecten, waar anders dure installaties voor nodig zouden zijn.

Waarom DroneVenture.nl?

Eén aanspreekpunt

Efficiënte communicatie met één contactpersoon.

Niet tevreden, geld terug

Is het eindproduct niet naar wens, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Transparant

Geen kleine lettertjes en altijd duidelijkheid over de kosten en mogelijkheden.

Gecertificeerd

Veilig en verantwoord vliegen door een licensed piloot (RPA-L).

Onze werkwijze

Op basis van de wensen van de opdrachtgever doen we een pre-check op haalbaarheid. Factoren die daarbij een rol spelen zijn bijvoorbeeld de locatie in Nederland en de wettelijke beperkingen die daar eventueel gelden, de geschiktheid van de locatie zelf voor het gebruik van drones (denk aan bebouwing, mensen en natuur, eigenaar van de locatie).

Een drone kent vele mogelijkheden maar er zijn ook (wettelijke) beperkingen. Je hebt ongetwijfeld nagedacht over wat je in beeld gebracht wilt hebben, maar uiteraard kunnen wij je daarbij adviseren en een voorstel voor een draaiboek of vluchtplan maken.  Voor buitenopnames dienen de juiste weersomstandigheden aanwezig te zijn. Denk daarbij aan droog weer met goed zicht (minimaal 1500 meter) en een maximale windkracht van 4 (liefst lager).

Indien de opdracht uitvoerbaar lijkt brengen wij een offerte uit.

De piloot maakt op basis van jouw wensen een vluchtplan op locatie. Ook een risicoanalyse hoort standaard bij de voorbereiding van een vlucht. Vervolgens voert DroneVenture.nl de vlucht uit en kan je op de grond live meekijken en zo nodig aanwijzingen geven of jouw aanvullende wensen kenbaar maken. Na de vlucht kan je indien gewenst meteen met de beelden aan de slag.

De beelden (video of foto) kunnen op diverse media direct worden aangeleverd, afhankelijk van je wensen. Ook is het mogelijk om de beelden te bewerken tot bijvoorbeeld een promotiefilm.

Mogelijkheden bij DroneVenture.nl

Met onze drones worden alle beelden gemaakt in HD- of 4K-formaat, afhankelijk van de wensen. Hogere resoluties tot 5,2K zijn mogelijk, maar voor de meeste toepassingen volstaat nog steeds HD-kwaliteit.

Daarbij zijn diverse frame rates en video compressietechnieken en bestandsformaten mogelijk. Foto’s kunnen worden geleverd tot 20 MP-resolutie. Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden voor foto en film.

Tijdens de opname kan je direct live meekijken op de grond. We maken in principe gebruik van de nieuwste DJI Inspire 2 drone met Zenmuse X5S camera of, indien dit toereikend is voor het doel, een Mavic Pro, eveneens met 4k camera.